Purra torppaa Lindtmanin väitteet: ”Aurinkoista viikonjatkoa!”

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra.

Iltalehti julkaisi viikonloppuna haastattelun, jossa se oli kysynyt SDP:n puheenjohtajalta Antti Lindtmanilta ajatuksia siitä, voisiko SDP istua samassa hallituksessa perussuomalaisten kanssa.

– Kun ottaa palkansaajien kimppuun käymisen aiempien varoitusten päälle, ei ole tarvinnut tarkistaa puolueessa arviota perussuomalaisista, Lindtman kommentoi.

Hän siis näyttää pysyneen puheenjohtajana häntä edeltäneen Sanna Marinin linjoilla.

– Uskaltaako mikään puolue enää lähteä tämän jälkeen perussuomalaisten kanssa samaan hallitukseen? Ihan aidosti. Olen tosissani, Lindtman sanoi ja luetteli lehdelle esimerkkejä siitä, miten perussuomalaiset kansanedustajat ovat yrittäneet hänen mielestään nöyryyttää pääministeri Petteri Orpoa (kok).

Purra kommentoi tänään Lindtmanin näkemyksiä Helsingissä tilaisuudessa, jossa perussuomalaiset esitteli kunta- ja aluevaaliohjelmansa.

– Ei tullut minään yllätyksenä, että Antti Lindtman kommentoi näin. Tätä on kuultu sekä häneltä että edellisiltä puheenjohtajilta useita kertoja, Purra lausui toimittajille ja sanoi, ettei hänellä ole ole asiaan muuta lisättävää.

MEDIATILAISUUDEN jälkeen Demokraatti palasi aiheeseen. Purra oli edelleen varsin vähäsanainen.

Lindtmanin kantoja liittyen siihen, että perussuomalaiset kurittaisivat palkansaajia tai että puolueen kansanedustajat olisivat nöyryyttäneet Orpoa, Purra ei allekirjoita.

– Olen molemmista asioista eri mieltä.

Kysyttäessä terveisiä SDP:n puheenjohtajalle, ne kuuluvat seuraavasti:

– Aurinkoista viikonjatkoa Antille!

HALLITUS valmistautuu kunta- ja aluevaalien ohella puoliväliriiheen. Puheet lisäleikkauksista, tuleeko niitä vai ei, ovat käyneet kuumina.

Pääministeri Petteri Orpo sanoi hiljattain Helsingin Sanomille, että hallitukselta ei ole enää tiedossa uusia suuria leikkauksia.

– Sanoisin, että tämän hallituksen osalta suurimmat leikkaukset on jo tehty, Orpo linjasi.

Oppositiosta on epäilty Orpon edesottamuksia vaalipuheiksi.

Purra on toivonut, että uusia leikkauspäätöksiä ei tarvitse kevään puoliväliriihessä tehdä, mutta todennut myös, että hallitus tekee lisätoimia, jos velkasuhdetavoite sitä edellyttää.

Pääministerin haastattelutunnilla sunnuntaina Orpo vakuutteli, että hänellä ja Purralla on yhteinen linja. Suuria miljardiluokan säästötoimia ei enää tule, satojen miljoonien leikkauksia kuitenkin saattaa Orponkin mukaan olla hallituksella vielä edessään.

DEMOKRAATILLE Purra sanoo, että nyt odotellaan seuraavaa valtiovarainministeriön talousennustetta.

– Mikäli näyttää siltä, että velkasuhteen vakauttamisen eteen tarvitaan lisää toimia, me teemme ne.

– Toinen asia: mikäli me teemme kasvutoimia, jotka kustantavat, meidän pitää huolehtia siitä, että siitä huolimatta tärkeä finanssipoliittinen tavoitteemme velkasuhteen vakauttamisesta toteutuu. Eli näistä kahdesta palasesta riippuu se, pitääkö tehdä lisäsäästöjä. Koska itse en ainakaan halua veronkorotuksia, eivät varmasti muutkaan hallituspuolueet, nämä pitää tehdä sitten suorin menoleikkauksin.

Lisäleikkausten summaa Purra ei lähde ennakoimaan, koska epävarmuutta on niin paljon. Se liittyy niin hyvinvointialueisiin, mahdollisiin kasvutoimiin kuin erityisesti talouden kehittymiseen.

Melko usein on näyttänyt siltä, että Orpo vähän toppuuttelee leikkauksia ja Purra niitä kovasti edistää. Purran mielestä tämä on väärä arvio.

– Meillä on ihan sama tilannekuva tästä. Totta kai valtiovarainministeriössä kaikkein tiiviimmin näitä lukuja tarkastellaan. Toivon, että me emme joudu tekemään ainakaan mitään suurempaa, mutta kuten tiedetään epävarmuuksia on paljon. Yksi, mikä on hyvin oleellista nostaa esille, on paitsi puolustus myös turvallisuus laajemmin – meidän varautumisemme ja resilienssi näihin jatkuviin kiusantekoihin ja ongelmiin, joita meidän lähialueillakin on. Valitettavasti nämä totta kai ovat myös paine sinne kulujen puolelle.

YHDYSVALTAIN uusi presidentti Donald Trump on puhunut puolustusmenojen nostamisesta jopa viiteen prosenttiin bruttokansantuotteesta.

Purra muistuttaa, että USA on itsekin tästä prosenttiluvusta hyvin kaukana.

Suomen lukema on nyt 2,41 prosenttia.

– Varmasti kaikki haluamme huolehtia, että puolustuksemme on aina riittävällä tasolla ja rahoituksesta pidetään huolta Naton vaatimusten suhteen. Toisaalta huomattavasti tärkeämpää kuin nämä prosentit, on tietenkin puolustuskyky, Purra sanoo.

– Jos nyt verrataan esimerkiksi Suomen puolustuksen kyvykkyyttä, suorituskykyä vaikkapa Tanskaan, joka tällä hetkellä kuitenkin käyttää siihen aika paljon jo rahoitusta, eihän näistä voi puhua samana päivänä. Eli on aika paljon oleellisempia asioita kuin yksittäinen prosentti, mutta tästä kevään aikana niin Naton yhteydessä kuin Euroopan unionissa voimakkaasti keskustellaan, hän jatkaa.

Tanska käyttää 2,37 prosenttia bkt:stä puolustusmenoihin.

DEMOKRAATTI kertoi jo tänään aiemmin keskeisistä avauksista perussuomalaisten vaaliohjelmassa.

Erikseen Purralta kysyttiin vielä siitä, että vaaliohjelmassa todetaan, että mikäli hyvinvointialueet eivät itse ymmärrä yhtenäistää tietojärjestelmiään, asiasta on päätettävä valtakunnallisella tasolla.

Purran mukaan nyt hyvinvointialueilla tehdään paljon päällekkäistä työtä ja pyritään ratkaisemaan samoja ongelmia. Siitä seuraa se, että alueet tekevät omanlaisiaan hankintoja sen sijaan, että niitä tehtäisiin yhdessä.

– Hyvinvointialueethan voivat tehdä keskenään yhteistyötä myös näissä järjestelmäasioissa, mutta tämä oikeus ei selvästikään tehokkaasti toteudu. Tämä tarkoittaa turhaa rahan menoa ja päällekkäisiä järjestelmiä. Tämä toki oli tiedossa jo ennen alueiden käynnistymistä. Mikäli siinä ei olisi kiirehditty niin paljon, ehkä tähän asiaan olisi ehditty hieman enemmän keskittyä.

Tällä kaudella hallitus tekee Purran mukaan yksittäisiä täsmätoimia hyvinvointialueille pyrkien parantamaan erityisesti rahoituslain ja kannustinten parantamista.

Perussuomalaisten vaaliohjelmassa todetaan, että alueet saavat rahaa asukasmääränsä ja sairastavuuden perusteella. Ohjelman mukaan rahoitus pitää kytkeä nykyistä paremmin siihen hoidon järjestämiseen ja esimerkiksi pitkien hoitojonojen on oltava peruste lisäämisen sijaan vähentää rahoitusta.

– Vastaavasti hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen satsaamisen tulisi olla paremmin kannustavaa. Tähän hallitus onkin tuomassa muutoksia.

PURRA vihjasi tänään perussuomalaisten kunta- ja aluevaaliohjelman tiedotustilaisuudessa myös verovähennysten mahdollisuuksiin kansalaisille, mikäli elintavat ovat kunnossa.

– Entä jos tupakoinnin lopettamisesta ja päihteettömyydestä saisi haittaverojen välttämisen lisäksi verovähennyksen? Entä siitä, että pyrkii liikkumaan ja pysymään normaalipainoisena vähentäen monia kansansairauksien riskejä? hän väläytti.

Demokraatti tiedusteli Purralta, onko normaalipainoisuudesta tarjottava verovähennys keskustelutäky vai vakava ehdotus. Purra viittaa vastauksena kansansairauksien nielemiin kustannuksiin. Niistä merkittävä osa johtuu esimerkiksi päihteistä, tupakoinnista ja ylipainosta.

– En usko, että tällaisen rakentaminen ainakaan aivan pienellä panostuksella tai nopeasti on mahdollista. Kuten (tiedotustilaisuuden) puheenvuorossa kuvasin, edes sokeriveron rakentaminen ei tunnu olevan mahdollista, vaikka sitäkin ymmärtääkseni kaikki puolueet kannattavat. Joten ei tämä ainakaan ihan heti ole tapahtumassa, mutta siihen suuntaan olisi syytä mennä, jotta myös taloudellisesti pystyisimme kannustamaan ihmisiä toimimaan terveellisimmin.

Eli Verottajan ei nyt tarvitsisi lähteä puntaroimaan ihmisiä?

– En anna tätä tehtävää suoraan vero-osastolle, kun tästä Valtioneuvoston linnaan menen, mutta aiheesta totta kai olen monet kerrat puhunut, Purra heittää vastauksena hivenen provokatorisesti muotoiltuun kysymykseen.

Perussuomalaisten avaus herättää jo keskustelua somessa.

– Perussuomalaiset haluavat siis tehdä tuloverosta uuden holhousveron. Montako kertaa pitää puntilla käydä, että saa alennuksen? Ja riittääkö kuvatodiste verottajalle? Tai montako kaljaa saa juoda, ennen kuin verotus kiristyy? kirjoittaa esimerkiksi SDP:n kansanedustaja Joona Räsänen.

– Taustalla kyllä kaunis idea, hän toisaalta jatkaa.

PURRA ei anna mitään prosenttitavoitetta siitä, millaiseen tulokseen perussuomalaisten pitäisi vaaleissa päästä.

Hän sanoo, että hallituksesta käsin vaaleihin lähteminen on vaikeaa ja sitä vaikeuttaa myös haasteellinen talouden tilanne.

– Ei varmasti ole helppoa, mutta me teemme parhaamme.

SDP:n puoluehallitus koolla Helsingissä

SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman pitää puoluevaltuustossa poliittisen tilannekatsauksensa.

Suurimman oppositiopuolueen SDP:n puoluevaltuusto kokoustaa tänään Helsingissä.

Puolueen puheenjohtaja Antti Lindtman pitää puoluevaltuustossa poliittisen tilannekatsauksensa.

VALTUUSTON kevätkokouksen yhteydessä pidetään myös mediatilaisuus.

SDP:n gallupkannatus on vahvistunut viime aikoina. Helsingin Sanomien keskiviikkona julkaiseman kannatusmittauksen mukaan SDP:tä äänestäisi 25,3 prosenttia, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt.

Eduskunnan nimikkonorppa sai jälkikasvua – Rouva Puhemies voi hyvin

Eduskunnan nimikkonorppa ja kuuttinsa Saimaan Haukivedellä.

Eduskunnan Love Saimaa -ryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Holopainen (vihr.) iloitsee eduskunnan nimikkonorpan Rouva Puhemiehen hyvistä kuulumisista.

Eduskunta sai oman nimikkonorpan joulukuussa 2022. Kyseessä on Saimaan Haukivedellä asuva norppanaaras.

– Eduskunnan nimikkonorppa Rouva Puhemies, monen muun saimaannorpan tapaan, turvautui viime talvena ihmisten tarjoamaan pesintäapuun. Se synnytti kuutin keinopesän viereiseen apukinokseen, mutta keinopesäkin oli aktiivisessa käytössä, Holopainen kertoo tiedotteessaan.

– Rouva itse käytti keinopesää lepäilyyn ennen synnytystä ja myös imetyksen välillä se makoili pitkiä aikoja keinopesässä kuutin viihtyessä kinoksessa. Kinosten hävittyä myös kuutti alkoi käyttää keinopesää, hän jatkaa.

VIIME TALVI oli lauha ja vähäluminen myös Itä-Suomessa, minkä seurauksena saimaannorpille oli erittäin vähän luonnonkinoksia tarjolla pesäpaikoiksi. Metsähallituksen johdolla, pääasiassa paikallisten vapaaehtoisten voimin, kasattiin 333 apukinosta eri puolille Saimaata norpille pesäpaikoiksi. Lisäksi Itä-Suomen yliopiston kehittämiä kokonaan kelluvia keinopesiä asennettiin 41.

Myös Eduskunnan Love Saimaa -ryhmän kolaama apukinos oli ahkerassa käytössä. Norppa tai useammat norpat olivat kovertanut siihen kaikkiaan kolme makuupesää, joiden suojissa talvella lepäillä.

Holopaisen lisäksi myös kansanedustaja Pauli Aalto-Setälä (kok) osallistui noppapesien kolaustalkoisiin tammikuussa Savonlinnan seudulla.

Näin eduskuntaryhmistä kommentoidaan Pelttarin rikosepäilyä

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppuraisen mukaan eduskunnan ylle ei voi syntyä minkäänlaista häilyvyyttä sen uskottavuuden, arvovallan ja integriteetin suhteen.

Hän kommentoi kokoomustaustaisen eduskunnan pääsihteerin Antti Pelttarin asemaa rikosepäilyjen tultua julki.

-  Eduskunta on instituutio, jonka yllä ei voi häilyä mitään sen uskottavuutta rapauttavaa tai arvovaltaa murentavaa tai millään tavoin eduskunnan integriteettiä heikentävää. Kansalaisten ja kansanedustajien pitää voida odottaa myös eduskunnan virkakunnalta erittäin korkeaa nuhteettomuutta, hän sanoi eduskunnassa perjantaina STT:lle.

Kysymykseen, että onko häilyvyyttä päässyt jo syntymään, hän vastasi, että ”etenkin, kun kyseessä on korkein eduskunnan virkahenkilö ja korkea päällikkötaso, niin kansanedustajien kuin kansalaisten pitää voida odottaa erittäin korkeaa rikkeettömyyttä”.

Tuppurainen ei halua arvioida sitä, olisiko Pelttarin itse syytä tässä vaiheessa siirtyä tutkinnan ajaksi sivuun.

Tuppurainen on eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhion vaimo.

STT kysyi eduskuntaryhmien puheenjohtajilta, mitä Pelttarin esitutkinta tarkoittaa heidän mielestään eduskunnan arvovallan kannalta ja voiko Pelttari jatkaa tehtävässä siihen asti, että kansliatoimikunta tekee päätöksensä siitä, pidätetäänkö hänet virantoimituksesta esitutkinnan ajaksi.

Muut STT:n tavoittamat eduskuntaryhmien puheenjohtajat olivat kommenteissaan niukkasanaisia. He halusivat odottaa, että kansliatoimikunta kuulee Pelttaria ja tekee ratkaisunsa sen jälkeen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jukka Kopra sanoo luottavansa eduskunnan prosessiin. Hänen mielestään oikea menettely on, että kansliatoimikunta kuulee Pelttaria ja tekee päätöksen sitten.

-  Aina pitää kuitenkin kohteellekin tarjota mahdollisuus tulla kuultavaksi, Kopra sanoo STT:lle.

MYÖS keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen painottaa, että kaikkien asianosaisten oikeusturvasta on huolehdittava.

-  Kyseessä on juridinen asia, jossa on noudatettava tarkoin lakia.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman huomautti, että se, että epäillään jotakuta rikoksesta, ei ole vielä rikos.

PERUSSUOMALAISTEN eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä vastasi tekstiviestillä, ettei spekuloi asialla, vaan tiedotus on eduskunnassa puhemiehen vastuulla.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Pelttaria epäillään virkarikoksen lisäksi maanpetosrikoksesta. Epäilty rikos on turvallisuussalaisuuden paljastaminen.

STT kysyi asiasta myös pääministeri Petteri Orpolta (kok.), mutta hän ei kommentoinut, koska asia on eduskunnan käsissä, ei hallituksen.

Korjattu klo 15.29: Tuppuraista haastateltiin eduskunnassa perjantaina.

Pohjoismaisten ex-ministerien joukko vetoaa: Pysäyttäkää Israelin sotakone ja tunnustakaa Palestiina

Joukko entisiä pohjoismaisia ministereitä vetoaa Euroopan unioniin ja Euroopan maiden hallituksiin Israelin sotatoimien pysäyttämiseksi ja Palestiinan valtion tunnustamiseksi.

Perjantaina julkistetun vetoomuksen mukaan Israelilla oli täysi oikeus puolustautua Hamas-järjestön terroritekoja vastaan, mutta maan viimeaikaiset sotatoimet Gazassa siviilien näännyttämisineen ovat ylittäneet sotarikosten rajan. Vetoajat pitävät Israelin esittämiä väestönsiirtoaikeita etnisen puhdistamisen kaltaisina.

Vetoomuksessa vaaditaan sekä EU:ta että yksittäisiä Euroopan maita päättäväisiin toimiin Israelin painostamiseksi tulitaukoon muun muassa talouspakotteiden avulla. Samalla Palestiinan valtio olisi tunnustettava ja kaikkien osapuolten sotarikolliset saatettava tuomiolle.

VETOOMUKSESSA on erikoinen yksityiskohta.

Ellei Israelin ja palestiinalaisten keskelle saada toimivaa ja kaikille asukkailleen oikeudenmukaista kahden valtion järjestelmää, allekirjoittajien mielestä seuraava vaihtoehto on ryhtyä luomaan alueelle yhtenäistä, sekulaaria ja demokraattista valtiota jossa kaikki väestöryhmät voivat elää rauhassa keskenään.

Apartheid-tyylinen valtio ei ole kestävä ratkaisu, vetoomuksessa todetaan, yksilöimättä tarkoitetaanko tällä nykyistä Israelia vai palestiinalaisalueiden hallintoja.

Vetoomuksen allekirjoittajina on liuta pohjoismaiden entisiä ministereitä ja konkaripoliitikkoja eri puolueista.

Suomesta vetoomuksessa ovat mukana entinen puolustusministeri Elisabet Rehn (rkp), ulkomaankauppaministeri Pertti Salolainen (kok), oikeusministeri Per Stenbäck (rkp), kehitysyhteistyöministeri Heidi Hautala (vihr) sekä pitkäaikainen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd).

AVAINSANAT

SDP:n sote-valiokunnan kansanedustajat: ”Hallituksen kylmät arvovalinnat eivät lisää hyvinvointia”

Kansanedustajat vaativat hyvinvointialueille aikaa alijäämiensä kattamiseen. Kuvituskuva Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) Majakkasairaalasta.

Hallituksen arvovalinnat murentavat hyvinvointiyhteiskuntaa, sosiaali- ja terveysvaliokunnassa vaikuttavat SDP:n kansanedustajat kritisoivat.

Kansanedustajat kritisoivat hallituksen linjauksia eriävässä mielipiteessä, jonka he jättivät sote-valiokunnan lausuntoon Valtioneuvoston selonteosta julkisen talouden suunnitelmaksi vuosille 2026-2029.

– Hallituksen kylmät arvovalinnat eivät lisää hyvinvointia, vaan päinvastoin kasvattavat eriarvoisuutta, kun pienituloisilta leikataan ja hyvätuloisille jaetaan verohelpotuksia, SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kim Berg sanoo tiedotteessa.

– Samaan aikaan julkisista sote-palveluista leikataan ja rahaa ohjataan yksityiseen terveysbisnekseen vaikuttavuudeltaan heikkona Kela-korvauksena. Tämä ei ole kestävää talouden eikä kansanterveyden kannalta, hän sanoo.

Kansanedustajat kiinnittävät eriävässä mielipiteessä erityistä huomiota hallituksen päätökseen jatkaa yksityisen terveydenhuollon Kela-korvausten laajentamista, nyt myös kokeiluna yli 65-vuotiaille.

Kansanedustajat muistuttavat, että asiantuntijakuulemisissa tätä linjaa on pidetty epätarkoituksenmukaisena, tehottomana ja oikeudenmukaisuutta heikentävänä. Kela-korvausmalli ei tuota kustannusvaikuttavia palveluita ja voi jopa heikentää julkisia lääkäripalveluita entisestään.

– On käsittämätöntä, että hallitus leikkaa hyvinvointialueiden rahoitusta ja samaan aikaan kanavoi niukkoja julkisia resursseja kokeiluihin, joiden terveyshyödyt ovat kyseenalaisia. Nämä varat tulee kohdentaa julkisen terveydenhuollon vahvistamiseen, jotta kansalaiset pääsevät oikea-aikaisesti hoitoon, kansanedustaja Aki Lindén sanoo tiedotteessa.

HYVINVOINTIALUEILLE pitää SDP:n kansanedustajien mukaan antaa lisäaikaa alijäämien kattamiseen. He huomauttavat, että nykyinen aikataulu pakottaa alueet lyhytnäköisiin säästöihin, jotka vaarantavat peruspalvelut, henkilöstön saatavuuden ja koko sote-alan houkuttelevuuden.

Kansanedustajat nostavat esiin, että allitus on esittänyt jopa yli 150 miljoonan euron leikkauksia, jotka kohdistuvat erityisesti sosiaalipalveluihin. Kohtuuton säästöpaine uhkaa kansanedustajien mukaan ajaa hyvinvointialueilla palvelut alas ja henkilöstön ahtaalle.

– Hyvinvointialueet tarvitsevat työrauhan ja realistisen rahoituskehikon, jotta voidaan rakentaa toimiva ja kestävä palvelujärjestelmä. Nopeutetut säästöt johtavat kaaokseen ja henkilöstön uupumiseen heikentäen koko alan veto- ja pitovoimaa pysyvästi. Palveluita ei rakenneta pitkäjänteisesti, jos hyvinvointialueita kiristetään jatkuvasti leikkauksilla, kansanedustaja Ville Merinen sanoo tiedotteessa.

Kansanedustajat muistuttavat myös hallituksen järjestöihin kohdistamista leikkauksista – viimeksi puoliväliriihessä päätettiin uudesta 10 miljoonan euron leikkauksesta järjestöjen avustuksiin. Sote-järjestöjen rahoitus vähenee 140 miljoonalla eurolla. Kansanedustajat muistuttavat, että järjestöt tukevat erityisesti heikoimmassa asemassa olevia ja täydentävät julkista palvelujärjestelmää.

– Hallitus iskee samaan aikaan sekä julkisiin palveluihin että niitä täydentäviin kolmannen sektorin järjestöihin. Tämä on ennenkuulumatonta. Sote-järjestöjen työn arvoa ei voi mitata vain euroissa – ne auttavat, tukevat ja ennaltaehkäisevät, hallitus ei jätä kansalaisille paikkaa, johon tukeutua, kansanedustaja Ilmari Nurminen sanoo tiedotteessa.

VOIMAKASTA kritiikkiä sote-valiokunnan sd-edustajat antavat myös siitä, että allitus kattaa budjettiaan käytännössä miljardin euron siirrolla Valtion eläkerahastosta, vaikka tämä johtaa pitkällä aikavälillä kymmenien miljoonien tappioihin veronmaksajille. Tämä niin kutsuttu ”siltarahoitus” pienentää julkista sijoitusvarallisuutta ja kasvattaa pitkän aikavälin kustannuksia.

– Valtion eläkevarojen käyttö tilapäisenä paikkauksena on vastuutonta talouspolitiikkaa. Markkinoilta saataisiin edullisempaa lainaa, mutta hallitus valitsee näyttävän numerokikkailun veronmaksajien kustannuksella. Tämä on puhdasta julkisen velan peittelyä, Lindén sanoo.