Cache updated at: 09:44:07, 20-12-14

Eurooppalaisesta nuorisotakuusta esitys - "Työtön nuori ei ole syyllinen Kreikassa tai Suomessa"

– Ei ole mitään eroa, onko työtön nuori suomalainen vai italialainen. Kummassakaan maassa, tai Espanjassa, Kreikassa tai Portugalissa työtön nuori ei ole syyllinen nykyiseen talouskriisiin.

Suomalainen Kaisa Penny on Euroopan demarinuorten (Ecosy) puheenjohtaja ja odottaa, millaisen esityksen eurooppalaisesta nuorisotakuusta EU:n komissio ensi viikolla antaa.

Suomalaisten ja itävaltalaisten demarinuorten aloitetta kaikille eurooppalaisille nuorille annettavasta nuorisotakuusta on nyt pohdittu vuodesta 2009, kun nuorisotyöttömyys ei vielä ollut räjähtänyt käsiin.

Nyt Euroopassa on 5,5 miljoonaa alle 25-vuotiasta vailla työtä. Alle 30-vuotiaita työttömiä on jo yli 10 miljoonaa ja Etelä-Euroopassa maita, joissa nuorisotyöttömyys on jo 60 prosentissa.

Pennyn tavoite on, että eurooppalaisesta nuorisotakuusta tulisi sitova, ei pelkkä suositus. Demarimallissa jokaiselle nuorelle luvataan neljässä kuukaudessa paikka työhön, koulutukseen tai harjoitteluun.

Sitovan, yleiseurooppalaisen nuorisotakuun jokainen maa toteuttaisi käytännössä omalla tavallaan, omiin järjestelmiinsä sopivana.

Lue lisää aiheesta keskiviikon Demokraatista.

Tulosta sivu
TEKSTI:
Demokraattti
Tilaa Demokraatti

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Keskustelua aiheesta

Kommentoi